Vrijdag 29 juni 2018 - Col du Galibier - Frankrijk

De informatie over de berg van de Tristan Hoffman Challenge 2018 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Fietsen, hardlopen en wandelen voor het goede doel

Vrijdag 23 juni 2017 vindt de achtste editie van de Tristan Hoffman Challenge plaats, georganiseerd voor Kanjers voor Kanjers. De uitdaging is om de Passo dello Stelvio vanaf Prato wandelend, hardlopend of fietsend te beklimmen. Dit kan ook in estafettevorm.

 
Passo Dello Stelvio (2757 m)

De Passo Dello Stelvio is de uitdaging van de Tristan Hoffman Challenge 2017.

De Passo dello Stelvio (Duits: Stilfserjoch) ligt in Trentino-Alto Adige en is een bergpas in de Italiaanse Alpen. De bergpas is vooral bekend vanwege wieleretappes in de Giro d’Italia. De Stelvio is één van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen.

De Stelvio is een van de zwaarste beklimmingen in de wielersport vanwege de lengte en het hoogteverschil van de klim. Vanaf Prato is de Passo dello Stelvio 24.3 km lang. Over deze afstand overbrug je 1808 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 7.4 %. Voor de wandelaars en de hardlopers ligt de start op 21.1 km (halve marathon) van de top. De klim vanuit Prato Allo Stelvio kent 48 haarspeldbochten die vanaf de boomgrens (en de top) goed zichtbaar zijn. Hoewel de bergpas altijd voor spektakel zorgt in de Ronde van Italië, is die slechts tien keer verreden omdat de bergpas in het voorjaar nog gesloten kan zijn vanwege sneeuwval.

 De Stelviopas ligt op de grens van de Italiaanstalige provincie Sondrio en het Duitstalige Zuid-Tirol. Ten oosten van de pas liggen de Ortler Alpen met als hoogste punt de Ortler en nog dichter bij de Monte Livrio op wiens gletsjers gedurende het zomerseizoen geskied wordt. In het noorden ligt de Dreisprachenspitze, het ontmoetingspunt van drie talen; Italiaans, Duits en Reto-Romaans.

 

 

 

Super Kanjer sponsor

Kanjer sponsor

Sponsor